• (068) 861 81 02
  • (099) 472 42 58
зворотній дзвінок
  • dozdorovya@gmail.com
  • Пн-Пт з 10.00 до 18.00
    Сб та Нд 10.00 до 16.00

Як кинути курити

   Покрокова інструкція як кинути курити, препарати від куріння, правила застосування



Дорогі друзі! Якщо ви читаєте цю пам'ятку, означає, що ви прийняли рішення кинути палити і врятувати своє здоров'я. Це, поза сумнівом, є серйозним кроком в правильному напрямі! Виконуйте рекомендації цієї пам'ятки і у вас все вийде!

 

1. ПРИЗНАЧТЕ ДЕНЬ ВІДМОВИ ВІД КУРІННЯ. Ви самі повинні визначити і призначити собі день, коли Ви відмовитеся від сигарет. Щоб не передумати, напишіть зобов'язання із зазначенням дати і повісьте на видному місці, щоб читати своє зобов'язання кожен день. Краще, якщо це буде понеділок. Щоб послабити тягу і прояви синдрому відміни почніть приймати  НІКОТИНЕКС

 2. ЗНАЙДІТЬ ПАРТНЕРА, ЯКИЙ КИНЕ РАЗОМ З ВАМИ. Це зміцнить Вас у доброму намірі та підсилить Вашу рішучість, тому що поруч з Вами буде ще одна людина, яка відчуває ті ж почуття, що і Ви.

АЛЕ ЯКЩО ПОЧНЕТЕ ОДИН - ЦЕ ТЕЖ ЗДОРОВО, ЦЕ ХАРАКТЕР!

 3. ВИДАЛІТЬ ВІД СЕБЕ ВСЕ, ЩО ПОВ'ЯЗАНО З КУРІННЯМ. Приберіть сигарети. Запальнички, попільнички з будинку, машини і робочого місця. На звичних місцях паління повісьте плакат (можна власний малюнок - хрест на сигаретах). Змініть зовнішній вигляд місця, де раніше ви завжди палили.  Уникайте ситуацій , в яких  Ви звикли палити. Не палить "за компанію". 

 4. МЕТОД ПОСТУПОВОЇ ВІДМІНИ. Складіть приблизний графік зменшення кількості випалених цигарок, наприклад, з пачки в день Ви зменшуєте кількість викурених сигарет протягом місяця до «0» - це метод поступової відміни. У проміжках, при бажанні закурити, приймаєте Никотинекс. Далі, після повної зупинки, при бажанні закурити, приймаєте(розсмоктуєте під язиком)тільки Никотинекс.

  5. ПЕРЕМИКАЙТЕ УВАГУ. Коли б Ви не відчули сильне бажання палити, завжди намагайтеся абстрагуватися і перемкнути увагу, зайняти себе чим-небудь. Пам'ятайте, бажання імпульсивно і, як правило, триває 1-2 хвилини. Навчіться його долати, перемикаючи увагу на іншу дію. Перш за все, прийміть таблетку Никотинекса методом розсмоктування і почніть ритмічне дихання. Бажано синхронно стискати рукою м'ячик, експандер, якщо їх немає під рукою, то просто стискайте і розтискайте кулак. Вдих -стиснув, видих - відпустив, так 2-3 хвилини. 

  Увечері така дихальна гімнастика обов'язкова, щодня з початку підготовки і 14 днів після припинення паління по 15 хвилин в спокійній обстановці, планово для того, щоб навчитися перемагати звичку і заспокоюватися без сигарети.

  Звичка курити (врахуйте не тяга - непереборне без лікування бажання) може зберігатися декілька місяців. Це просто пам'ять на механічні рухи тіла і вони легко за 2-3 тижні замінюються новою звичкою кистьового масажу та ритмічного дихання. Через 2 тижні стан спокою, упевненості виникатиме автоматично і миттєво навіть без дихання або відразу після першого глибокого вдиху.

   У разі підвищеної тривожності, дратівливості, регулярних стресах і порушеннях сну додатково рекомендується заспокійливий препарат СЕДАНОВ.


6. ПОЧНІТЬ РЕГУЛЯРНО ЗАЙМАТИСЯ СПОРТОМ. Ваш організм швидко перебудується, і Ви почнете отримувати задоволення від навантажень, від легкості дихання, більше, ніж від сигарет. 

7. Щоб прискорити процес звільнення від залежності і усунути її причину, виконуйте програму "Як допомогти собі впоратися із залежністю"Всякий раз, коли Ви відмовляєтеся від куріння, як від звичної поведінки, обов'язково «нагороджуйте себе – «я молодець» і далі обов'язково позитивне підкріплення. Це можуть бути солодощі, горішки, насіння, фрукти. Додайте свій список приємних речей. Дуже важливо завжди заміняти негативну звичку на позитивну.

                                          

                             ПОВІРТЕ В СЕБЕ! ВИ ЗДАТНІ ЖИТИ ТА ДИХАТИ ВІЛЬНО! БУДЬТЕ ЗДОРОВІ!

                                   

                                                         ПРАВИЛА ПРИЙОМУ ПРОТИТЮТЮНОВОГО КОМПЛЕКСУ.

 

ЗВЕРНІТЬ УВАГУ, ЦЕ ВАЖЛИВО!

Фітопрепарати комплексу доповнюють по дії один одного, що значно збільшує ефективність лікування

 


"Никотинэкс" (№120 по 0,5 гр) є таблетованим комплексом лікарських трав: лепеха болотяна (корені), родиола рожева (корені), солодка гола (корені), м'ята перцева (трава), гліцин (амінооцтова кислота). "Никотинэкс" не лише зменшує тягу до паління, але і полегшує синдром відміни, а також допомагає усунути наслідки тютюнокуріння.

"Никотинэкс" допомагає комфортно кинути палити.

"Никотинэкс" зменшує потребу в нікотині, полегшує абстинентний синдром; чинить антидепресивну, бронхолітичну, бактерицидну дію; заспокоює, покращує настрій, знижує тривожність, покращує роботу нервової, дихальної, имунної систем.


"Седанов" (№120 по 0,5 гр) є таблетованим комплексом лікарських трав: звіробою, меліси, пустирника, плодів глоду і горобини звичайної, шишок хмелю, коренів шлемника байкальського. СЕДАНОВ чинить заспокійливу, судинорозширювальну, гіпотензивну, кардіотонічну та снодійну дію. Ефективний в комплексній терапії: - неврозів, що супроводжуються занепокоєнням, роздратуванням, страхом; - гіпертонії, кардіоневрозів, атеросклерозу; - алергічних дерматитів, полінозу;- різних порушень сну.


"Трисил"(№120 по 0,5 гр) є таблетованим комплексом лікарських трав : коренів женьшеню, родіолы рожевої, левзеї, любистка лікарського, лепехи болотяної, карпивы дводомної. ТРИСИЛ тонізує, покращує настрій, підвищує фізичну і розумову працездатність, активізує лібідо, адаптує організм до несприятливих дій зовнішнього середовища, зміцнює імунітет і уповільнює процеси старіння.


"Леді Лайт"(№120 по 0,5 гр) допомагає досягти відразу декількох ефектів: очистити організм від токсинів та холестерину, активізувати обмін речовин, зменшити апетит та звільнитися від надмірної ваги. "Леді Лайт" це таблетований комплекс лікарських трав: алтей (корені), люцерна посівна (трава), кульбаба лікарська (корені), солодка гола (корені), лопух великий (корені), кропива дводомна (трава), глід (плоди), МКЦ.

"Леді Лайт" нормалізує обмін речовин і діяльність ШКТ; знижує апетит; робить жовчогінну, сечогінну і легку проносну дію; знижує рівень холестерину в крові; сприяє виведенню з організму шлаків та токсинів; заповнює дефіцит мікроелементів і вітамінів в організмі.


                                                              СХЕМА ЗАСТОСУВАННЯ ПРЕПАРАТІВ КОМПЛЕКСУ

 

 Фітопрепарат "НІКОТИНЕКС" застосовується для полегшення абстинентного синдрому і подолання наслідків тютюнокуріння, при відвиканні. Рекомендується розсмоктувати по 1 пігулці за бажання закурити в течії 3-х місяців, не менше 6, але не більше 15 пігулок в добу (див. інструкцію).

  При абстинентом синдромі можливі невротичні реакції, що супроводжуються занепокоєнням, роздратуванням, страхом, порушеннями снуВ цьому випадку рекомендується приймати фітопрепарат "СЕДАНОВ".  У перші дні відвикання рекомендується приймати по 1-2 пігулки 3-4 рази в день разом з препаратом "НІКОТИНЕКС".

  Увага, Седанов (див. інструкцію) не рекомендується приймати в робочий час, оскільки він може викликати зниження уваги, що може бути потенційне небезпечним при управлінні автомобілем і іншими пристроями.

  Для очищення організму від нікотину в перші дні відвикання застосовується фітосорбент "СОРБІН". Це значно полегшує процес відвиканняСорбент застосовується впродовж перших двох тижнів по 2-4 пігулки 3 рази в день (див. інструкцію).

  Зміцнити імунітет і застрахуватися від гострих респіраторних захворювань, що часто виникають при синдромі відміни нікотину, допоможе фітопрепарат "ТРИСИЛ".  Важливо почати прийом препарату за 30-60 днів до "моменту кидання". Приймати по 1-2 пігулки уранці і вдень перед їдою  (див. інструкцію).

  У разі підвищеного апетиту, рекомендуємо фітопрепарат "ЛЕДІ ЛАЙТ", який не лише ефективно знижує апетит, але і покращує обмін речовин і сприяє схудненню. Препарат приймається за 20 мін перед їдою від 4 до 6 пігулок (див. інструкцію).