• (068) 861 81 02
  • (099) 472 42 58
зворотній дзвінок
  • dozdorovya@gmail.com
  • Пн-Пт з 10.00 до 18.00
    Сб та Нд 10.00 до 16.00

ЯК ВИЙТИ ІЗ ЗАПОЮ В ДОМАШНІХ УМОВАХ


 Очищення сорбентами, промивка, як правильно пити воду, очищення кишечника, усунення наслідків інтоксикації


    1. ОЧИЩЕННЯ ОРГАНІЗМУ

Приймати СОРБЕНТ АЛКОГОН- 4-6 табл 3 рази на день або діоксид кремнію(біле вугілля у порошку) - Атоксіл, Алкосорб, Полісорб 3 рази на день. Почати приймати рідину для промивання організму.


   2. ПРОМИВАННЯ організму

підготувати 2 літра кип'яченої води, розчинивши 2 чайних ложки соди та 3-4 столові ложки цукру. Пити приблизно по склянці, при бажанні чергуючи зі звичайною водою.  Випити протягом дня.  Сода як засіб від похмілля.  Крім іншого, ранкове нездужання обумовлено і тим, що кислотно-лужний баланс в організмі зсунен в кислу сторону: нудота, блювота і прискорене дихання - ознаки порушеного балансу.  Це викликано тим, що алкоголь переробляється в основному до різних кислих сполук (ацетальдегід, оцтова кислота, молочна кислота).  По-науковому цей ефект називається «ацидоз».  Професійні медики при лікуванні похмілля вливають внутрішньовенно розчин гідрокарбонату натрію, тобто соди.


   3. ОЧИЩЕННЯ КІШКІВНИКА ВІД АЛКОГОЛЬНИХ ТОКСИНІВ.

   Магнезія (сульфат магнію, «англійська сіль») продається в аптеках. 10 г порошку розчинити в 2 літрах кип'яченої води разом з содовим розчином (див вище). Пити через 1год після прийому сорбенту по 200мл з перервами протягом дня.  Послаблюючий ефект позначиться вже приблизно через півгодини після прийому.  Очищення кішківника від залишків неусвоенного алкоголю, їжі і продуктів розщеплення алкоголю (отруєння якими викликає більшу частину неприємних відчуттів з ранку) є одним з найбільш дієвих засобів полегшити стан.  При прийомі сорбентів (активоване вугілля та інші) це важливо, тому що сорбенти пов'язують надлишки алкоголю і токсини, які важливо вчасно вивести їх з організму.  Не менш важливим є те, що магнезія робить багатобічну дію: протисудомну  - зменшує головний біль;  заповнює втрати магнію - покращує роботу нервової системи, підтримує серце;  допоможе зняти набряки за рахунок сечогінного ефекту. Ще краще було б замість магнезії використовивати препарати магнія з вітамінами групи В-В1,В6,В12. Наприклад  Магнійвіт. Вітаміни В1 (тіамін) і В6 (піридоксин) сприяють детоксикації організму і відновленню пошкоджених алкоголем внутрішніх органів.


   4. НЕОБХІДНО ЗНИЖУВАТИ КІЛЬКІСТЬ випитого спиртного ПОСТУПОВО ПРОТЯГОМ 3 ДНІВ (при тривалому - від 5 днів запої), щоб уникнути нападу білої гарячки.  Для цього спиртне розбавляється кип'яченою водою в 1й день в 2 рази, потім в 3 і так далі до повної зупинки.  Важливо не міняти напій.  Якщо пив горілку, то розбавляється горілка.


    5.ЗНЯТТЯ  ПОХМІЛЬНОГО СИНДРОМУ

   Алко-гон - 4 табл.  3 рази на день протягом 2-3 днів.  АЛКОФАРМ - 3-4 табл 3 рази на день через 2 години після прийому Алкогону протягом тижня. Якщо у Вас на даний момент немає Алкофарма, купіть та приймайте Гліцин по 3 пігулки (розсмоктувати під язиком) 3-4 рази в день. Надалі, для попередження запоїв, при загостренні тяги до спиртного рекомендується повторювати тижневий курс препратв АЛКОФАРМ, а в разі зриву і випивки, АЛКОГОН для зупинки і недопущення запою.


   6. ПРАВИЛЬНЕ ХАРЧУВАННЯ

   Протягом дня - цитрусові: банани, апельсини, яблука, солоні огірки, капуста, волоські горіхи.  Увечері - кефір 2-3 склянки, сир, варена риба, курятина, сир- не жирне, не смажене, не гостре.  Приймати вітамінні комплекси, наприклад з недорогих, Здоровіт 3 шт на день


   7. Зняття загострення  алкогольної залежності, усунення тривожності, збудливості, порушень сну.

   Прийом по схемі Алкофарма, а в разі підвищеної збудливості, тривожності додати по 2 таблетки препарата СЕДАНОВ 3 рази на день (або аптечних препаратів на основі пустирника в таблетках)  і 2-4 таблетки перед сном. 


   8. ПІДТРИМКА І ВІДНОВЛЕННЯ СЕРЦЯ

  При надмірному вживанні алкоголю, особливо в період запоїв, страждає серце і серцево-судинна система.  Останнім часом почастішали випадки різкого підвищення артеріального тиску, а потім і раптової зупинки серця в запійний період.  Для підтримки і відновлення серця і серцево-судинної системи рекомендується препарати  КАРДІОСИЛ по 2 табл. 3 рази на день і Седанов - по 2 табл.  після вечері і на ніч, протягом місяця після запою.


   9.ВіДНОВЛЕННЯ ФУНКЦІЙ ПЕЧІНКИ

  Приймати препарати ЛІВОТОН, есенціале форте протягом місяця після запою.